Toisille suomalaisille penkkiurheilu tarkoittaa syytä juoda olutta. Toki minäkin joskus saatan olutta juoda katsoessani televisiota, mutta kun tilaisuus on nauttia urheilusta telkkarin edessä yksin (ilman sipsejäni syöviä ärsykkeitä, sori kaikki rakkaat!) niin totta hemmetissä sipsiä nautitaan!

Suomen kielessä on hieno sana: runsaudenpula. Tänään kohtasin tämän sanan konkreettisesti pähkäillessäni mitä sipsejä otan käsittelyyn. En nyt yritä missään nimessä sanoa, että minulla on ihan liian paljon rahaa ja siksi ostan järjettömiä määriä lastuja. Ei. Fakta on, että olen luonteeltani pahanlaatuinen tarjoushaukka. Tämän tilanteen takana on, että voitin Taffelilta suuren määrän sipsiä (lue tarkemmin: edellinen blogikirjoitus) jonka jälkeen olen kohdannut muutaman julmattoman hyvän sipsitarjouksen. No, onpahan nyt materiaalia tulevia kirjoituksia ajatellen :) Dipin jätän arvostelun ulkopuolelle, koska koen, että valitut sortit ovat sen verran voimakkaita, ettei dippiä vaadita seuraksi.

 

Kyselin hyvältä ystävältäni miten minun tulisi valita arvosteltavat tuotteet todettuani ensin, että voisin kahta sorttia maistaa tänään. Ystävä ehdotti kaunotarta ja hirviötä: toinen sortti vastenmielisen näköinen ja toinen älyttömän hyvännäköinen. En tiedä vastaavatko valintani tätä kuvausta, saattaa olla, että ennakkomaistelu vaikutti hirviön valintaan. Perehdytäänpäs siis näihin kahteen: Taffel Wasabi Flavoured Balls & Chipventures Chili Verde. Molemmat lieviksi hirviöiksi paljastuneita tapauksia.

 

Aloitetaan näillä:

 

Taffel Wasabi Flavoured Balls

IMG_20190905_204318%5B1%5D.jpg

Tykkäätkö tulisesta? Aloitetaan positiivisella asialla: Nää on hemmetin koukuttavia ja maku on todella voimakas. Syytä koukuttavuuteen en valitettavasti osaa avata, liittyisikö todella voimakkaaseen makuun? Surullista onkin sitten aika lailla kaikki muu. Ellei ole wasabi-rakastaja. Itse nautin wasabista syödessäni sushia, maissilastuihin/-palloihin se ei valitettavasti sovi.

Koostumuksesta kylläkin pidän, nämä ovat suussa sulavia palleroita. Jollain toisella maulla maustettuina voisin oikein hyvin kuvitella ihastuvani näihin. Myönteisenä asiana mainittakoon myös, että wasabi-maku ei minun aistieni mukaan maistu kovin keinotekoiselta, vaikka sisältöerittelyn mukaan kyse onkin wasabijauheesta. Sushi-fantasti ehkä reagoisi tässä epäkohtaan, minä en. Mielestäni kyseessä on varsin aidon tuntuinen wasabi-maku. Harmittavasti vaan tosiaan ei wasabi-maku oikein istu tähän konseptiin. Vahva maku ei toki jätä kylmäksi. Ei minun uusi lemppari, mutta varmasti nappaan muutaman, mikäli joku erehtyy tarjoamaan tai minä heikkona tarjoushaukka-hetkenä erehdyn ostamaan. Toimii tämä välipalana heikkona hetkenä, mutta suosittelen syömään nälkään oikeaa ruokaa. 2/5. Tyhjä pussi sekajätteeseen.

Ja toinen päivän kokelas:

Chipventures Chili Verde (Lidl)

IMG_20190905_204221%5B1%5D.jpg

Näitä en ole koskaan aiemmin maistanut, mutta nimen perusteella tuli pakottava tarve ostaa. Tykkään chilistä monessa ruuassa. MIltäköhän chili-sipsi maistuu?

Ensivaikutelma? No, minäpä kerron. Ihan jees. Makua on, mutta voisi olla enemmänkin. Tulisuutta on, mutta voisi olla enemmänkin. Liittyyköhän siihen, että hetki sitten söin noita wasabi-palleroita? En tiedä, mutta makuelämys ei ollut kummoinen. Lastu on kartano-mainen. Kivan vaihtelevia lastuja, eivät vaikuta koneella tuotetuilta (kuten Pringles) ja maku on melko aidontuntuinen. On tässä potentiaalia, mutta kokonaisuutena en ole myyty. Näissä on se sama kuin Wasabi-palleroissa, että näitä kyllä syö. Ei nämä pahoja ole. Ei vaan erityisen hyviäkään, valitettavasti.

On näissä muutenkin samoja piirteitä kuin wasabi-palloissa. Maku ei sinänsä ole kovin huono, ei vaan tosiaan vakuuta minua, mielestäni ei istu sipseihin. Asiaa hetken mietittyäni totesin, että näissä on vahva paprikan maku. Tottakai chili-paprikassa on paprikan maku, mutten ole tottunut, että se paistaa niin selvästi läpi. Nämä on turhan mausteisia nautittavaksi dipin kanssa, mutta maku on turhan mitäänsanomaton, että aiheuttaisivat nautinnon ilman dippiä. Petyin, vaikken kylläkään yhtä vahvasti kuin Dinereihin, mutta se taisikin olla pohjanoteeraus. Muistuttaa maultaan ehkä vähän Real Snacks Kaikilla mausteilla, eikä se ole hyvä asia. 1,5/5.

 

Toivotaan parempia makuelämyksiä ensi kerralla!

 

Kertokaa omia fiiliksiä näistä, olenko täysin hakoteillä, maistuuko nämä teille?

 

Ps. luota omaan kokemukseesi ja tee ostopäätöksesi sen mukaan.