...sipsien avulla. Lomaan on vielä hetki aikaa, joten ´matkustetaan' nyt turvallisesti omasta olohuoneestaan.

Tämän kirjoituksena inspiroinnin lähteenä on toiminut Matti, joka pyytämättä luovutti minulle pussin Lapin puikula-chipsejä. Tämä oli todella mieluisa yllätys ja olen siitä hyvin kiitollinen! Kuka kaipaa sponsorituotteita, kun kavereiltaan voi saada tällaisia lahjoja?

Fakta on, etten ole pitkään aikaan kirjoittanut tähän blogiin mitään. Se ei suinkaan tarkoita, ettenkö olisi perehtynyt sipsimaailman tarjoamiin herkkuihin, en vain ole yksinkertaisesti ehtinyt kirjoittamaan. Kesä on kiireistä aikaa kun sitä haluaa viettää myös ulkoillessa.

Toinenkin tänään arvostelemani sortti on lahjoitus ystävältä, Pirteä Britta Oikialta.

 

Tähän asti pääsin 19.7. kun aloin kirjoittamaan tätä blogi-julkaisua.  Nyt on 23.8.2020 ja loma jo loppusuoralla. Täten tämä kirjoitus on ollut kehittymässä yli kuukauden ajan. Onneksi olkoon minä, uusi jumitusennätys! :) Anyways, en lähde huijaamaan, ettenkö olisi tällä välin syönyt sipsejä. Mutta sen voin rehellisesti sanottuna kertoa, etten ole tänään arvosteltavia sipsejä kertaakaan maistanut tässä reilun kuukauden paussin aikana! Toivottavasti avatut pussit eivät vaikuta liiemmin makunautintoon!

 

Oikia Pirteä Britta

IMG_20200718_212631226%5B1%5D.jpg

Nammmmmmmm! Siis vau. Miten mä olenkaan pystynyt olemaan yli kuukauden koskematta tähän herkkuun? Siis aivan ihana. Koostumus: bueno. Maku: bravissimo. 

Britta edustaa todennäköisesti tunnetuinta makuyhdistelmää; sourcream & onion, eli suomalaisittain kermaviili ja sipuli. Muttei edusta mitenkään perinteisen tylsästi. Tämä versio nousio ehdottomaan kärkikastiin yhdessä Taffelin legenda Broadwayn kanssa. Tämä on niin sanottu täydellinen leffaeväs, jota voi hyvin nauttia myös  vaikka olisi kuinka surkea leffa tai miksei vaikka ilmankin leffaa. Jälkimaku on hyvä, samoin primääri maku. Vaikka lastun ulkonäkö on hyvin perinteinen teollisuus-sipsien karhea pinta niin sipsissä ei ole millään muotoa teollista makua. 

Ehdottomasti tämä maku menee kärkijoukkoon mitä tulee perinteisten sipsimakujen: 4/5.

 

Lapin puikulua chips

IMG_20200718_212558649%5B1%5D.jpg

Noniin, vihdoin vuorossa Lapin tuliainen, jonka sain Matilta jo kesän alkupuolella. En ihan hirveän mielelläni ole näin kauaa odottanut, ennen kuin pääsen kunnolla paneutumaan tähän kiinnostavaan kokemukseen! Yllättävää kyllä: tämäkin brändi ja sortti edustaa makua `sourcream & onion`. No, eipä siinä mitään, jos maistuu hyvälle, pidän kyllä makuyhdistelmästä. Ulkomuoto on varsin identtinen Britan kanssa. Eikä tämäkään maistu missään nimessä teolliselta! Erona Britaan lähinnä se, ettei tämä makuelämys ole uskomaton, vaan enemmänkin "ihan jees". Ehdottomasti hyvä perussipsi, muttei mitään sen kummempaa. Mikä on tietysti hieman harmi, kun odottaa jotain hieman erilaista eksoottisesta Lapin lastusta. Voin suositella varauksella, mutten kannustaisi ketään missään nimessä maksamaan näistä Lapin lisää. Perushyvä, muttei mikään uusi suosikki. 2,5/5

 

Nyt aletaan jännittämään pian alkavaa tsämppiönsliig-matsia, palaillaan! Ja laittakaa hei kommenttia omista fiiliksistä ja omista sipsikokemuksista, mä luen niitä tosi mielelläni. Piis and lööv.